Winkelwagen

Inzetten/Nieuws


Rit naar Noordkaap haalt €3000,00 op voor Reddingshonden
Pieter Janssen uit Zoutelande en Jesse Meliefste uit Westkapelle hebben 3000 euro opgehaald voor Reddingsorganisatie Zeeland, een organisatie die met honden op het water naar slachtoffers zoekt. De mannen reden op en neer naar de Noordkaap. 
Tijdens een van de etappes van Expeditie Noordkaap zien de mannen het Noorderlicht. 
(foto: Jesse Meliefste)
Janssen en Meliefste deden mee aan 'Expeditie Noordkaap', een achtdaagse autotoertocht die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf. Dit jaar deden er twintig teams mee aan het evenement. 

8.000 kilometer
De tocht begon in Lichtenvoorde (Gelderland) en eindigde op de Noordkaap, dat is zo'n 8.000 kilometer heen en terug. Onderweg waren er ook allerlei activiteiten, zoals een tocht met sneeuwscooters en een rit met sledehonden. 
Jesse Meliefste (rechts) en Pieter Janssen (links) konden een cheque van 3000 euro overhandigen aan Reddingsorganisatie Zeeland.
Team Luctor et Emergo eindigde op plek negen in het eindklassement. Het was de mannen vooral om het avontuur te doen en om geld op te halen voor hun goede doel: Reddingsorganisatie Zeeland. "We zitten zelf altijd op het water, dus we steunen het van harte", verklaarde Pieter Janssen. 

Reddingsboot vaarklaar maken
De Reddingsorganisatie Zeeland is blij met het bedrag. Ze gebruiken het geld om een aangekochte reddingsboot vaarklaar te maken. De boot heeft onder andere nog een buitenboordmotor nodig.

Zeeuwse vrienden sponsoren Reddingsorganisatie Zeeland.

Een tocht over 8.000 kilometer naar de Noordkaap. Die uitdaging gaan Pieter Janssen uit Zoutelande en Jesse Meliefste uit Westkapelle vanaf morgen aan. Volgende week zondag zijn ze weer terug. Ze rijden voor een goed doel; Reddingsorganisatie Zeeland.
De laatste stickers worden geplakt en de banden zijn net vervangen. De twee Zeeuwse vrienden zijn er helemaal klaar voor. Een toerrit met de auto. De start is in Lichtenvoorde in Gelderland en eindigt op de Noordkaap. "We hebben er veel zin", zeggen beiden. "We hebben eerder in Engeland samen gereden, dus dat gaat goed komen. "Vertrouwen op een goede afloop hebben de mannen zeker. "Het is alleen nog niet duidelijk hoe we er precies moeten komen, want de route staat niet vast, die moeten we zelf uitzoeken," zegt Jesse.

Klik de foto aan voor het filmpje
Met de toertocht halen de vrienden tevens geld op voor het goede doel. "Daar hoefden we niet lang over na te denken", vertelt Pieter. "We hebben beiden wat met water en vonden Reddingsorganisatie Zeeland een mooie bestemming. Zij zoeken met speciaal opgeleide honden op water en kunnen het geld goed gebruiken voor een nieuwe buitenboordmotor."

Omroep Zeeland Promoot Reddingsorganisatie Zeeland tbv een motor voor de boot

In december 2017 werd Reddingsorganisatie Zeeland uitgenodigd door Omroep Zeeland om de Stichting meer bekendheid te geven en mogelijk dat er sponsoren zich aanmelden voor bij te dragen aan de aanschaf van een motor voor de reddingsboot.

Klik de foto aan voor het filmpje

En het werd een groot succes. Al snel werd er van alle kanten hulp en donaties aangeboden.
Het volgende werd aangeboden:

*Een werknemer van de Wolf Maritime Safty bood gratis aanpassingen en onderhoud aan
  voor de reddingsboten en trailers. Tevens heeft hij een marifoon geschonken.
*De KNRM bood een gratis cursus sonar aan.
*van diverse particulieren onvingen wij giften.
*Aannemers en schilderbedrijf Snoep bood een gratis stalling voor de boot aan.
  Daarnaast krijgen we een zeecontainer om de boot in te plaatsen.
  Ook stelt de fa Snoep de werkplaats ter beschikking voor werkzaamheden aan de boot.
*2 duikers hebben zich aangeboden om te assisteren bij trainingen op het water.
*Delta Maritiem schenkt een polyester boot met trailer en motor.
*Een particulier schenkt een zgan RIB met 15 pk Mercuri motor welke geschikt gemaakt
  kan worden voor het zoeken op kleine wateren.
*Diverse particulieren en een fysiotherapeut uit Middelburg hebben voor de
  toekomst een donatie toegezegd.

Nieuw Project Waterwerk

Vanaf maart 2017 zijn wij, Reddingsorganisatie Zeeland, gestart met de voorbereidingen om in de toekomst op het water te gaan zoeken naar vermiste personen. Omdat wij in een waterrijk gebied wonen en in Zeeland regelmatig vermissingen zijn in en rondom water. Inmiddels hebben wij de aanschaf van een reddingsboot weten te realiseren met behulp van sponsoren, donateurs en eigen middelen. De basis is er in ieder geval. Nu is het zaak om sponsoren te vinden voor o.a. twee motoren, 1 benzinemotor en 1 elektrische motor. Voor de stalling van de boot heeft aannemers en schildersbedrijf Snoep ruimte beschikbaar gesteld.


Inzet Roompot, 6 oktober 2017

Op vrijdagmiddag 6 oktober heeft Reddingsorganisatie Zeeland haar diensten aangeboden aan de politie inzake de vermissing van een 50-jarige Duitse vrouw vanuit Oostkapelle. 
Aangezien de vermiste dame op de fiets vertrokken was en deze fiets nog niet was teruggevonden was er voor zowel politie als voor ons voor een gerichte zoekactie nog geen reëel zoekgebied af te bakenen. 
Twee uur later kwam via de politie op verzoek van de familie van de vermiste de vraag het natuurgebied Oranjezon te doorzoeken, aangezien de vermiste persoon daar vaak heen ging (al 20 jaar vast vakantieadres). 
Terwijl wij eea aan het voorbereiden waren kwam vanuit de politie het bericht dat inmiddels de fiets teruggevonden was en dat men nu direct overging tot opschaling naar een grootschalige zoekactie. ROZ werd gevraagd om hier aan deel te nemen en een duingebied direct zuidelijk van de stormvloedkering, aan de zeezijde te doorzoeken. 
Iets meer dan twee uur na dit gesprek waren wij met 10 personen en 8 honden ter plaatse.
Na ca. anderhalf uur in het gebied actief te zijn bracht de politie ons het bericht dat door brandweermannen een lichaam aangetroffen was in het water, aan de oever Oosterschelde/Noord-Beveland.

Voor deze zoekactie heeft de politie ook RWS, brandweer, politieheli met warmtebeeldcamera en duiker aan boord en 2 KNRM-rib’s ingezet, er stonden tevens 2 ambulances paraat.
ROZ dankt de politie voor de goede ontvangst en uitstekende begeleiding die wij hebben mogen ervaren.


Reddingsorganisatie Zeeland wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Lichaam gevonden te Goes, 4 oktober 2017

In de zeer vroege uren van woensdag 4 oktober werd een van onze leden tijdens de ochtend-uitlaatronde ineens door zijn hond naar een stoffelijk overschot van een naar later bleek 83 jarige man verwezen. 
Nadat onze hondengeleider 112 gebeld had was de politie snel ter plaatse om forensisch onderzoek te doen en vervolgens de berging te leiden. 

Reddingsorganisatie Zeeland wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.


Inzet Dinteloord, 30 augustus 2017

Op maandag 28 augustus heeft Reddingsorganisatie Zeeland haar diensten aangeboden aan de politie inzake de vermissing van een 54-jarige man vanuit Dinteloord. Sinds de vroege nachtelijke vrijdaguren (25 augustus) was hij niet meer gezien, na bezoek van een muziekfestival ter plaatse.
Ons aanbod werd in dank aanvaard en aangezien er voor de dinsdag inmiddels een zoekactie met een lijkenhond van de politie gepland stond werd ons gevraagd deze af te wachten. Aangezien de man hierbij niet werd aangetroffen, werd ROZ door de familie gevraagd de verdere omgeving te doorzoeken. Ook werd door hen via Facebook een zoekactie met familie en bekenden georganiseerd op de woensdagavond.

Woensdagochtend 30 augustus was ROZ met 5 personen en 5 honden ter plaatse. Gedurende de dag werden diverse door familie aangegeven plaatsen door ons onder de loep genomen, helaas zonder resultaat. Om 18 u maakten wij na een intensieve dag plaats voor de menselijke zoekactie, welke ook niet tot vinden leidde. 

Terwijl wij ons aan het oriënteren waren op verdere aanpak om op de zaterdag de draad weer op te pakken bereikte ons op vrijdagmiddag het trieste maar verlossende nieuws dat het stoffelijk overschot van de vermiste in het water aangetroffen was, in een nog niet met honden doorzocht gebied. 

Reddingsorganisatie Zeeland wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.