Winkelwagen

Trainingen


We trainen met de honden in allerlei omstandigheden. Dat kan zijn in vlakte (bos-/heide-/poldergebieden en woongebieden), puin (gebouwen) en water. Bij het zoeken kan onderscheid worden gemaakt in levende vermiste personen of overleden vermiste personen. Er zijn verschillende disciplines. Wilt u een keer een training meemaken, neem dan gerust contact met ons op.


  

Vlakte zoeken
De hond krijgt geen geurbron (iets met de geur van de vermiste persoon) aangeboden. De hond gaat in een aan de geleider toegewezen zoekgebied op zoek naar de vermiste persoon. Hij doet dit door op zoek te gaan naar alle personen die zich liggend, zittend of hangend in dit zoekgebied bevinden. Bij deze vorm van zoeken werkt de hond los van de lijn. 

 
  

Wanneer de hond een persoon heeft gevonden, heeft de hond geleerd dit door middel van een verwijzing kenbaar te maken aan de geleider. Dit kan zijn door bijvoorbeeld te gaan blaffen in de buurt van de vermiste persoon en te wachten tot de geleider er is. De hond kan ook geleerd hebben terug te rennen naar de geleider en tegen zijn rugzak op te springen. Hierna krijgt de hond het commando 'laat zien' en brengt hij de geleider naar de vermiste persoon. Tijdens de training kijken we samen met u welke verwijzingsmethode het beste bij u en uw hond past. 


  

Mantrailen
Bij het mantrailen heeft de hond een tuig aan met daaraan een lange lijn. De lijn wordt door de geleider vastgehouden. Bij deze vorm van zoeken is het de bedoeling dat de hond een specifiek spoor volgt totdat de hond bij de bewuste persoon komt. Om te weten welke persoon de hond moet zoeken, krijgt de hond vooraf wel een geurbron aangeboden. Dit kan van alles zijn. Van kledingstuk tot sigarendoos. 


  


Deze honden kunnen worden ingezet in woonwijken, stadscentra en andere bevolkte gebieden. Ook kan de mantrailhond worden ingezet om te bepalen welke richting de vermiste persoon is opgegaan. Dit kan enorm tijdbesparend werken, doordat hiermee bijvoorbeeld het zoekgebied kan worden bepaald, waarin kan worden gezocht (vlakte).